Gyakran előforduló hibák

Szeretnénk, ha biztonságban használhatnád a rollered.

Ezért megmutatjuk az alábbi hibákat, amelyek használat közben keletkeztek Xiaomi rollereken.

Kormányrúd fáradásos törése

Sajnos többször is előfordult, hogy a kormányrúd menet közben fáradásos törést szenvedett. Gyártói visszahívás is történt ezzel kapcsolatban, ám  szerencsére létezik rá biztonságot nyújtó megoldás. 

Kormányrúd rögzítőmechanizmus részeinek törése

Gyenge pontnak számít az összecsukó mechanizmusa a kormányrúdnak. A tartó fém zár nyelv, valamint a rögzítő csavar is könnyedén törhet, ez elég gyakori problémának számít. Ezen kívül a használattól sokszor ki is lazul a szerkezet, ami miatt kotyoghat a kormány. 

 A Xiaomi visszahívást is intézett az ügyből kifolyólag. Ezen a linken tudod megnézni, hogy érintett -e benne a rollered! 

3
2
1

Rázkódásból eredő problémák

A Xiaomi M365, M365 Pro és a Segway Ninebot Max sem rendelkezik gyárilag felfüggesztéssel, ami elnyelné az úthibákból adódó rázkódásokat, így a szerkezet és a felhasználó az, aki kénytelen kompenzálni ezeket.  

Amióta megjelent az óriási darabszámban gyártott Xiaomi M365, számos probléma adódott abból, hogy az akkumulátorról leváltak a pontforrasztások a rázkódás következtében. A forrfüleket és forrpontokat újra kell ilyen esetben forrasztani, de ezt csak erre szakosodott szervizek képesek szépen megcsinálni. 

Sokan azt gondolják, hogy a rugózás kizárólag a komfortot szolgálja, pedig egyszerre biztosítja a rollerünk védelmét is. 

akku

Kilyukadt ballonos kerék

A rázkódás ellen kizárólag a felfújható, ballonos kerék véd gyárilag. Ez védi az akkumulátort és biztosítja a minimális komfortot a rolleren.

A ballonos gumi belső azonban bármikor kilyukadhat és nagyon nehéz szerelni, ezt a legtöbb felhasználó már megtapasztalhatta.

képek forrása: reddit és Facebook

Az alábbi hibák a rollereken használat közben keletkeztek és azért gyűjtöttük össze, hogy megvédhessünk az ilyen hibáktól.